Lettertypes

We maken een onderscheid op basis van wie het lettertype gebruikt: enerzijds alle medewerkers van mtech+ en anderzijds grafische vormgevers. Waarom? De lettertypes voor grafische vormgevers worden gebruikt op alle voorgedrukte en opgemaakte documenten die onze huisstijl dragen. De kost om iedereen een licentie te voorzien zou veel te hoog oplopen. Daarom zijn er ook gratis varianten voorzien die we zonder extra kosten overal en door iedereen kunnen laten gebruiken.

Lettertypes voor medewerkers

Roboto

Dit lettertype is de meest geschikte variant voor het Soleil lettertype. Het is ontworpen door Christian Robertson, met als doel een flexibel en polyvalent lettertype te zijn. Roboto heeft een tweeledig karakter. Het heeft een mechanisch skelet en de vormen zijn grotendeels geometrisch. Tegelijkertijd heeft het lettertype vriendelijke en open rondingen. Dit zorgt voor een natuurlijker leesritme dat vaker voorkomt in humanistische en schreefachtige types.

Roboto is het primaire lettertype voor de medewerkers van mtech+ en is beschikbaar verschillende 12 gewichten (light, regular, book, semibold, bold, extrabold)

roboto light
roboto regular
roboto book
roboto semibold
roboto bold
roboto extrabold

Arsenal

De variant op het secundaire lettertype is Arsenal. Het is in de eerste plaats ontworpen voor broodtekst en bedoeld voor professionele visuele communicatie. De bijzondere kwaliteiten van deze lettervormen, zoals subtiele contrastmodulatie, gearticuleerde sierlijkheid en expressiviteit. De belangrijkste ontwerpkenmerken zijn de smalle proporties, die het mogelijk maken om zuinig te typen en het waarneembare contrast. Dit zorgt voor een aantal opvallende kenmerken: neutraliteit, helderheid en snelheid.

Arsenal is beschikbaar in 2 gewichten (regular, bold)

Arsenal regular

Arsenal bold

Voor grafische vormgevers

Soleil

We gebruiken ons eigen lettertype Soleil voor bijna alles wat met mtech+ en marketing te maken heeft: van banners tot billboards. Het is ontworpen om ongelooflijk veelzijdig te zijn met een groot bereik aan toon en emotie.

Soleil is beschikbaar verschillende 6 gewichten (light, regular, book, semibold, bold, extrabold)

soleil light
soleil regular
soleil book
soleil semibold
soleil bold
soleil extrabold

Optima

Het secundaire lettertype is Optima wordt gebruikt voor quotes, ondertitels en paragrafen en dient om variatie te brengen in de vormgeving.

Optima is beschikbaar in 2 gewichten (regular, bold)

optima regular
optima bold